man_new_logo_edit_5

През февруари 2015 г., за първи път в 23-годишната си история ET “Георги Семов – Едит 5” променя логото си, като представя едновременно и нови пазарни стратегии. Разговаряме с Мартин Семов, вице президента на фирмата, за същността на тези промени.

Ново лого, нова маркетингова стратегия…какви са целите на тези промени?

Промените, които са най-видими за нашите клиенти – като логото, опаковането или начина, по който рекламираме нашите продукти, са достоен завършек на едни изключително успешни за нас последни години, и една както смела, така и отговорна стъпка в бъдещето.

През последните десет години, през които задължително се променяха стандартите, се промени почти всичко. Времената, колите, които караме, нашите изисквания и потребности. И накрая – промениха се и нашите основни продукти, а заедно с тях се промени и цялата ни продуктова стратегия. Към по-добро, разбира се.

Тези, които пренебрегват промяната и развитието си, могат много бързо и лесно да се окажат ненужни в един свят, който се променя с главоломна скорост. Ние се грижим за развитието на нашите продукти, но и за начина, по който говорим за тях.

След като заговорихте за развитието – какви са целите на фирмата за близките няколко години?

Дори и днес ние сме първата по големина фирма за каменна сол в България, като доставяме на пазара годишно около 70 милиона тона.

През следващите 5 години искаме да прекрачим магическата бариера от 100 милиона тона годишно, което ще ни изведе на 2-ро място в списъка на най-големите доставчици на каменна сол в источна Европа, след Румъния. Но основната ни цел не е това. Основната ни цел е да покажем на всички фермери и земеделци занимаващи се с животновъдство, че ползвата и предимствата от употребата на хранителни добавки е голяма и инвестицията в тази насока се възвръщат единствено с разликата в продуктивността. Но удоволствието и голямата радост идват най-вече от доброто здраве, големия апетит и прекрасния тонус на животните. Ето защо това е нашата нова цел.

Как ще постигнете това? Чрез нови пазари, нови клиенти?

И едното, и другото! Макар че продаваме продукцията си в цяла България, можем да продължим да се развиваме на всеки пазар. Ето защо много е важно за нас да присъстваме на всички изложения и събори, които се организират в нашата сфера и да покажем, разкажем и обясним на всички за ползата и предимствата от употребата на хранителни добавки за животни.

И накрая: какво е най-важно във вашия бранш?

Би могло да се каже: качеството, атрактивната цена, бързата доставка, но… отговорът реално се заключава в една дума: клиентът. Клиентите са всичко. Благодарение на техните изисквания и мнение ставаме все по-добри, нашите клиенти са импулсът ни за промени. А ние се стараем да ги слушаме.