sabora_ovcevadi_2015_03

Едит 5 – Георги Семов взе участие на “Национален Събор на Овцевъдите в България 2015” проведен тази година от 8 до 19 май до Петропавловския манастир край Лясковец. В палатка номер 16 изложихме и показахме пълното разнообразие от новата ни гама хранителни добавки, блокчета за близане и кофи.

Народната певица Валя Балканска посрещна министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която откри събието пред погледите на хилядите участници, изложители и събрали се хора. Съборът бе уважен от посланици на Португалия, Либия, Израел, Полша, Дания и Казахстан,търговското аташе на Австрия, браншови организации на овцевъдите от 14 държави – Азербайджан, Белгия, Турция, Грузия, Естония, Италия, Литва, Латвия, Македония, Молдова, Хърватска, Чехия и Румъния и България, и над 150 000 събрали се.

На площ от 120 дка и 3 сцени посетителите на изложението наблюдаваха няколко фолклорни конкурса, изложба на детски рисунки, изложение на овце, кози, овчарски кучета и коне, състезание по стригане и доене на овце.

Интереса към нашите продуктите беше много голям от всички участници на събора, като за три дена успяхме да обясним предимствата и ползата за животните на хиляди от събралите се.

Срещнахме много стари приятели и контрагенти, но и намерихме много нови.