Предимствата на каменната сол


Увеличава апетита

Натриевият хлорид играе съществена роля при образуването на стомашната солна киселина, възбужда апетита и усилва секрецията на храносмилателните жлези.


Укрепва здравето

Недостигът на натриевия хлорид води до бързо изтощаване и пълен упадък на силите на животните, появяват се мускулни треперения и сърдечна слабост. Животните имат измъчен вид, кожата им загрубява, очите им потъмняват, губят от теглото си , а при значителен недостиг колабират и умират.


Увеличава телесната маса

Каменната сол повишава обмяната на веществата в организма, участва в изграждането на телесни тъкани и регулирането на редица физико-химични процеси.

КАМЕННАТА СОЛ УВЕЛИЧАВА МЛЕКОДОБИВА!

Това е истина! Всички наши редовни клиенти препоръчват каменната ни сол
за постигане на по-високи нива на млекодобив!

Вижте от какво имате нужда!

Важни факти!

Каменна сол от официалния вносител Едит 5 - Георги Семов - Внос и търговия с хранителни добавки за животни

Тревопасните животни се нуждаят от постоянно добавяне на каменна сол и хранителни добавки съдържащи микроелементи като желязо, натрий, калций, фосфор, магнезий, манган и др., тъй като растителната храна е бедна в това отношение. Недостатъчно е нейното съдържание не само в сочните, но и в грубите и зърнените фуражи.

Най-уязвими към недостига на сол са преживните животни – говеда, овце, кози, сърни и др., тъй като те са способни да поглъщат големи количества фуражи.

В зависимост от недостига на натриев хлорид, животните показват по-слабо или по-силно изразени признаци. Наблюдава се бързо изтощаване с пълен упадък на силите.

При млекодайните, особено по време на усилена продукция недостигът на натриев хлорид се проявява с тежки клинични симптоми. Млеконадоят рязко намалява, появяват се мускулни треперения и смърт, вследствие на сърдечна слабост.

При недостиг на натриев хлорид животните имат измъчен вид, кожата им загрубява, очите им потъмняват, губят от теглото си , а при значителен недостиг колабират и умират.

Споделете тези факти

Препоръчваме Ви

Конкретните дневни дажби от каменна сол, които поддържат доброто здравословно състояние на животните смятаме, че са:

На 100 кг живо тегло на възрастни говеда то е 5гр

За млечни крави 5гр и по 2гр. на всеки литър мляко

При усилено работещи коне дневният прием трябва да е 15 – 20гр

За възрастни овце „дажбата“ е 5 – 8гр

За отбити агнета се дава по 5 – 7гр

При кокошките заради теглото им – 0,5 – 1гр.

Каменна сол от официалния вносител Едит 5 - Георги Семов - Внос и търговия с хранителни добавки за животни

Коментари на клиенти